Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Klassinen vyöhyketerapia

 Vyöhyketerapian juuret ulottuvat yli 5000 v. päähän, egyptiläisistä haudoista on löydetty seinämaalauksia joissa on paineltu jalkapohjia. Vyöhyketerapian ajatellaan kuitenkin olevan perua Pohjois-Amerikan intiaaneilta ja sitä ovat kehittäneet useatkin eri henkilöt, mm. William F. Fitzgerald, jota pidetään vyöhyketerapian isänä.

Vyöhyketerapian perustana on ajatus että ihminen heijastuu kokonaisuudessaan tietyille alueille kehossa. Pääpaino on jaloissa mutta vastaavia vyöhykkeitä löytyy myös käsistä, korvista, kasvoista ja selästä. Käsittelemällä tiettyä aluetta, eli vyöhykettä, saadaan vaikutus vastaavalle alueelle kehossa, sisäelimet, tuki- ja liikuntaelimet, hermosto, hormonitoiminta, ym.

Vyöhykkeitä painellaan pääasiassa sormin, mutta klassisessa vyöhyketerapiassa hoidon tehosteena käytetään mm. akupainallusta sekä erilaisia erikoistekniikoita. Tarkoituksena on suunnitella asiakkaalle hänen vaivoihinsa ja tarpeisiinsa sopiva hoito.

vyhyke_kuva1.jpgVyöhyketerapian vaikutus

Vyöhyketerapia vaikuttaa lähinnä hermoston ja energiakanavien kautta, hoidolla käynnistetään kehon omat parantavat voimat. Vyöhyketerapia vahvistaa ja tasapainottaa elimistöä, kohottaa vastustuskykyä, hoitaa erilaisia häiriötiloja, sekä vapauttaa jännityksiä ja avaa mahdollisia tukoksia. Se toimii myös ennaltaehkäisevästi erilaisia ongelmia vastaan.

Hoidon jälkeen olo voi olla erittäin väsynyt tai vastaavasti hyvinkin pirteä, aineenvaihdunta saattaa lähteä liikkeelle ja nesteetkin saattavat virtailla enemmän kuin ennen. Säännöllisessä hoidossa kivut saattavat heikentyä tai kadota kokonaan, lihas- ym. jännitykset saattavat helpottaa ja myös psyykkisellä tasolla voi havaita muutoksia. Hoito voi tuoda vanhoja vaivoja pintaan, joten jos ensimmäisen kerran jälkeen jokin vaiva pahenee, sitä ei tarvitse säikähtää, se todennäköisesti helpottuu pian.

Vyöhyketerapiaa suositellaan esim. ruoansulatuskanavan ongelmiin, turvotuksiin, erilaisiin kipuihin ja särkyihin, migreeniin ja päänsärkyyn, niska-hartia-selkäalueen ongelmiin, iskiakseen, hormonaalisiin häiriötiloihin, kuten kuukautisvaivoihin ja vaihdevuosioireisiin, virtsatiealueen ongelmiin, stressiin ja unettomuuden hoitoon sekä vauvojen koliikkiin. Vyöhyketerapialla voidaan yhtälailla hoitaa niin vauvoja, lapsia, kuin aikuisiakin.

Hoito maksaa 60 e