Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

KUINKA JOHDAN ITSEÄNI ENNEAGRAMMIN AVULLA

Maanantai 10.6.2013 - Terttu Saksala


Enneagrammi kuvailee yhdeksän erilaista persoonallisuustyyppiä ja heidän käyttäytymistään ja selviytymisstrategioitaan. Kaikki eivät toimi samoista syistä kuin me itse, vaikka usein niin luulemmekin.

Kun minulle itselleni selvisi että olen tyyppi numero 7, tuntui kuin olisin tullut kotiin. Oli armollista ja lohduttavaa tietää että minä, monitaitoinen, elämää ahnehtiva nautiskelija, duracel-pupuksikin mainittu Terttu, olen tälläinen persoonallisuus-tyyppi, enkä ansaitsekaan ADHD-diagnoosia. Sitäpaitsi kaltaisiani on muitakin.

Kun tutustuin omaan tyyppiini, aloin arvostamaan itseäni ja ominaisuuksiani aivan uudella tavalla. Löysin itsestäni aivan uusia ulottuvuuksia. Tulin myös entistä tietoisemmaksi omista heikkouksistani ja opin pyrkimään niistä myös tietoisesti pois. 7-tyypille on esimerkiksi  ominaista kova vauhti ja nopeus. Virkavallan ystävällisellä avustuksella opettelin hiljentämään vauhtiani ja rauhoittumaan jonka seurauksena aloin nähdä asioita paljon tarkemmin ja sydämellä. 7-tyyppi on myös hyvä innostumaan aina vaan uusista ja uusista asioista, niin että vanhat hyvät jutut jäävät toteuttamatta. Tämän ymmärettyäni opin erottamaan jyvät akanoista ja keskittymään olennaiseen, minkä johdosta aloin saada asioita tapahtumaan ja stressihormonipitoisuuskin laski elimistössäni merkittävästi.

Millainen johtaja sinua on johtanut tähän päivään asti? Onko sinun elämäsi toimitusjohtaja ollut sinua kohtaan ymmärtäväinen, arvostava ja kannustava? Onko toimitusjohtajasi hyväksynyt sinut ja tekemisesi sellaisena kun olet? Onko se johtanut sinut elämään joka on sinun näköisesi, jossa sinulla on rauhallinen ja tasapainoinen olo, ihmissuhteesi ovat kunnossa ja tiedät tarkkaan mitä haluat ja mitä sen eteen täytyy tehdä? Hienoa jos näin on. Kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Tai onnestahan tässä ei ole lainkaan kysymys. Vaan siitä millaiseksi sinä itse pystyt elämäsi tekemään, kuinka sinä itse johdat itseäsi.

Asiat ulkopuolellasi ovat juuri sellaisia, millainen on sinun oma sisäinen maailmasi. Näet myös itsesi peilistä juuri sellaisin silmin, millainen tunnelma sinun sisälläsi on. Myös muut suhtautuvat sinuun juuri niin kuin mitä sinun sisäinen maailmasi ulospäin heijastelee. Eli mitä sinun sisälläsi tapahtuu, sitä saat ulkopuoleltasi takaisin itsellesi.

Huomaatko että on tullut aika ottaa oma toimitusjohtajasi kehityskeskusteluun? Onko tullut aika tarkistaa ja päivittää toimitusjohtajasi johtamistaidot tämän päivän tasolle, vastaamaan niiden unelmien, toiveiden ja tavoitteiden toteutuksesta, mistä olet tähän asti vain haaveillut. Kaikki on vielä mahdollista. Aikaa on koko loppuelämä. 

Avainsanat: Enneagrammi, johtaminen


Kommentit

10.6.2013 14:31  Pirkko Huhtinen

Itsetuntemus on siitä kiva juttu, että sen kautta tulee paremmin toimeen muiden kanssa. Joillein voi todella olla iso ahaa-elämys se, että muut eivät havatisekkaan maailma samalla tavalla kuin mitä itse tekee. Enneagrammi on siis hyvä työväline oman elämänlaatuna parantamiseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini